For at hjælpe vores kunder så godt som muligt, har vi lavet en liste over nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar som er dukket op igennem tiden. Dette skal ses som en "selvhjælp" og skulle man ikke kunne finde er svar her, er man selvfølgelig stadig meget velkommen til at kontakte os.
For os findes der ingen "dumme" spørgsmål og vi vil selvfølgelig gerne dele ud af den store viden omkring håndklædetørrere og tilbehør som vi har bygget op igennem den tid som TVS Design A/S har eksisteret.
Hvor stor en håndklædetørrer skal man købe?
Som udgangspunkt skal man se på hvor meget vægplads man har der hvor den skal sidde. Hvis man er 2 personer anbefaler vi en håndklædetørrer på min. 785 x 500 mm. Hvis man er flere personer så anbefaler vi en så stor håndklædetørrere som muligt.
Bemærk at håndklædetørrere er lavet til at tørrer håndklæder og er ikke beregnet til rumopvarmning.
Kan TVS Design A/S' håndklædetørrere bruges til EL?
Alle håndklædetørrere fra TVS Design A/S kan bruges til EL. Man finder den model som man bedst kan lide og så montere man et el-varmelegeme i bunden af håndklædetørreren. Vi har forskellige typer af varmelegemer så der er et, der passer til den model / overflade man gerne vil have.
Der findes også model ELDO som er en "ren" el-tørrer. På denne model skal der ikke påfyldes væske af nogen art.
Hvor stort / mange watt skal et varmelegeme være på?
Størrelsen på varmelegemet man skal bruge, afhænger selvfølgelig af størrelsen på håndklædetørreren. I de fleste håndklædetørrere fra TVS Design A/S, skal der bruges et 300 watt varmelegeme.
Hvis størrelsen er over 1200 mm i højden og 600 mm i bredden, kan man dog gå op på et 600 watt varmelegeme. Hvis man monterer et varmelegeme der er for stort, kan varmen omkring elpatronen inden i håndklædetørreren ikke "komme væk" og man kan risikere at det vil "koge".
Der vil dog ikke ske nogen skade på hverken håndklædetørrer eller varmelegeme, hvis man "kommer til " at montere et varmelegeme der er for stort, der sidder en termosikring i alle varmelegemer fra TVS Design A/S, som slår fra inden håndklædetørreren bliver så varm at man kan brænde sig på den.
Hvad er vejrkompensering ?
Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra udetemperaturen. Ideen er at jo koldere det er udenfor, jo varmere behøver fremløbet til opvarmning af huset at være eller omvendt, jo varmere det er udenfor, jo ”koldere” kan fremløbet være. Dette er et lovkrav på nye gas- og oliefyr samt varmepumper.
Dette kan dette være vigtigt i forbindelse med valg af håndklædetørrer, hvis man gerne vil have varme på den hele året. Hvis man vælger "kun" at montere en vandbåren håndklædetørrer med ventiler på sit centralvarmeanlæg så vil varmen på håndklædetørreren falde i forbindelse med at udetemperaturen stiger.
Her vil det være hensigtsmæssigt at vælge enten at montere en el håndklædetørrer ( model ELDO eller en af de andre modeller med et varmelegeme ) eller lave kombidrift. Kombidrift er en løsning hvor man både har monteret håndklædetørreren på sit centralvarmeanlæg men udover det så har man også monteret et varmelegeme så når centralvarmen "lukker ned " om sommeren så kan man bruge varmelegemet til at sikre en konstant varme på håndklædetørreren.